• Посилання скопійовано

Хто перевірятиме бізнес у 2022 році? Усі плани перевірок – в одному довіднику

У нашій державі існує цілий ряд контролюючих органів, які мають право перевіряти суб’єктів господарювання. І усі вони щорічно займаються різними перевірками десятків тисяч підприємців та підприємств. Хто і до кого прийде з перевіркою у 2022 році – читайте далі

Хто перевірятиме бізнес у 2022 році? Усі плани перевірок – в одному довіднику

Комплексні перевірки

Наказом ДРСУ від 15.11.2021 р. №383 затверджено План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік. Переглянути його можна на Інспекційному порталі.

За затвердженим планом наступного року буде проведено 38704 перевірок підприємств та підприємців (це на 4753 менше ніж було у плані на 2021 рік).

Більше про це читайте ось тут.

 

Річні плани перевірок 18-ти контролюючих органів

Держпраці, ПФУ та ще 16 контролюючих органів затвердили плани перевірок на 2022 рік. Всі вони оприлюднені на Інспекційному порталі, а ми про них писали свого часу у цій новині.

Лідерами за кількістю перевірок є:

  • Державна служба України з надзвичайних ситуацій (54856 перевірок);
  • Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (23 271 перевірки);
  • Державна служба України з питань праці (17 413 перевірок);
  • Державна екологічна інспекція України (10 918 перевірки)

 

Кого з роботодавців перевірить ФСС?

Нагадуємо, що з березня 2019 року відновлено проведення планових перевірок страхувальників щодо використання ними коштів Фонду. З того часу квартальні плани-графіки перевірок розміщуються на вебпорталах ФСС в областях та місті Києві.

20 грудня всі регіональні управління Фонду соцстраху та Фонд у м. Києві оприлюднили Плани-графіки проведення документальних планових перевірок страхувальників на І квартал 2022 року. Ознайомитися з ними можна тут.

 

Податкові планові перевірки

24 грудня ДПСУ оприлюднила на своєму вебсайті План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2022 рік.

Як і минулого року, він містить чотири розділи:

  • Розділ I "Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб" та Розділ II "Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів" (завантажити). За ними наступного року податківці планують провести  4670 податкових перевірок. За якими принципами відбирались юрособи на планові перевірки-2022, читайте у роз'ясненні податківців тут.
  • Розділ ІІІ "Документальні планові перевірки фізичних осіб (завантажити). Він налічує 1703 особи, до якої планує наступного року завітати з візитом ДПС".
  • Розділ IV. Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (завантажити). З таких питань податківці планують провести 383 перевірки.

 Для швидкого пошуку у файлах користуйтеся комбінацією клавіш Ctrl+F.

Загалом у 2022 році податківці планують провести 6756 планових перевірок (для порівняння - на початку 2021 року у плані-графіку перевірок було 6288  підприємств та підприємців).

 

Що з перевірками під час карантину?

З 10 грудня 2020 року перевірки відновили майже всі контролюючі органи. Про це ми писали тут

Але для ДПС скасували мораторій на деякі, інші - досі заборонені.  Про це ось тут. 

Детально про все це ми напишемо в окремій аналітиці.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»