• Посилання скопійовано

Хто потрапить до плану-графіка податкових перевірок у 2022 році?

Оприлюднення плану-графіка документальних планових перевірок на 2022 рік відбудеться на офіційному вебсайті ДПСУ до 25 грудня року 2021 року. Але вже зараз відомі критерії, за якими податківці робитимуть відбір платників податків, які потраплять до цього плану

Хто потрапить до плану-графіка податкових перевірок у 2022 році?

ДПС в Івано-Франківській області інформує, що на даний час проводиться формування плану-графіку проведення планових документальних перевірок платників податків на 2022 рік.

При формуванні плану-графіку на наступний рік враховуються показники за результатами діяльності платника податків за 9 місяців поточного року. Якщо податковим (звітним) періодом для податку на прибуток платника податків є календарний рік, при плануванні враховуються показники за попередній рік.

План-графік документальних планових перевірок на 2022 рік буде оприлюднений на офіційному веб-сайті ДПС України до 25 грудня року 2021 року.

Відбір платників податків до плану-графіка проводиться за критеріями ризиків відповідно до вимог Порядку формування плану-графіку проведення документальних планових перевірок платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.06.2015 № 524. Відбір здійснюється за наявними податковими ризиками недоплати сум податків, зборів, які визначаються системою ризикоорієнтовного відбору за даними інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС.

Можна виділити такі основні групи податкових ризиків згідно системи ризикоорієнтовного відбору:

  • неадекватність декларування податку на прибуток або ПДВ (коли доходи, обсяги постачання зростають, а суми задекларованих податків не збільшуються) та їх розмір суттєво менший ніж у середньому по галузі;
  • наявність взаємовідносин із ризиковими суб’єктами господарювання (які перебувають у розшуку, по яких наявні кримінальні провадження пов’язані із ухиленням від сплати податків, мають ознаки фіктивності та нереальної господарської діяльності);
  • значний розмір інших витрат, перевищення операційних витрат над собівартістю, значні суми дебіторської та кредиторської заборгованості, та їх зростання, тощо.

Ризики високого ступеня можна побачити в електронному кабінеті платника.

***

Читайте також:  

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»