• Посилання скопійовано

До уваги роботодавців! Бюро економбепезпеки взялося за зарплати у "конвертах"

За словами Мельника, детективи бюро економбезпеки почали кейси щодо боротьби із зарплатами "в конвертах" і знають вже головних гравців в цій тіньовій сфері

До уваги роботодавців! Бюро економбепезпеки взялося за зарплати у "конвертах"

Мельник  в інтерв'ю ЕП розповів, як його команда буде боротися з зарплатою у "конвертах".

На думку голови бюро економбезпеки, така боротьба є прямою компетенцію Бюро, оскільки із зарплат не сплачуються податки.

Наразі Мельник вже поставив завдання, аби аналітики напрацювали кейси по виплаті зарплати в конвертах. В своєму інтерв'ю він наголосив: "Тут треба зрозуміти: людина, яка отримає зарплатню, податки не сплачує, їх сплачує роботодавець. Він винний. Ми людей не зачепимо. Зараз ми ведемо мову про "білий" бізнес, який застосовує незаконні схеми виплати зарплати в конвертах. "

Також голова бюро підскреслив, що такі кейси потрібно розслідувати без зупинення роботи "білого" бізнесу. Але для тіньового - претензії будуть особисто до керівників.

Окремо Мельник відповів на питання щодо наслідків використання ФОПів замість найму. Так от за його позицією, це претензія до власника бізнесу, який шляхом подрібнення цілісного єдиного бізнесу на систему ФОПів ухиляється від сплати податків у повному обсязі. Мельник вважає за необхідне оновити систему збору оцінки доказів щодо такої ситуації. 

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»