• Посилання скопійовано

Чи захистить декларування наявності виробничих потужностей та трудових ресурсів від переліку ризикових?

Судячи з розслідувань ДПС, декларування наявності виробничих потужностей та трудових ресурсів не захищає від потрапляння до переліку

Чи захистить декларування наявності виробничих потужностей та трудових ресурсів від переліку ризикових?

Співробітниками боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Вінницькій області викрито схему формування суб’єктом господарювання фіктивного податкового кредиту для підприємств реального сектору економіки з метою мінімізації сплати останніми ПДВ до бюджету.

Встановлено, що суб’єкт господарювання з метою прикриття незаконної діяльності та уникнення блокування податкових накладних в ЄРПН, декларував в податковій звітності наявність виробничих потужностей та трудових ресурсів, необхідних для здійснення задекларованого виду діяльності.

Задокументовано, що орендодавці виробничих ресурсів з моменту реєстрації податкову звітність не подавали, мають ознаки фіктивності.

Загальний обсяг нібито проведених операцій постачання ТМЦ в адресу контрагентів-покупців склав понад 120 млн грн. Збитки державі (бюджету) у вигляді заниження сплати податку на додану вартість контрагентами – покупцями склали понад 20 млн грн.

Матеріали досліджуються правоохоронним органом для приєднання у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу.

***

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»