• Посилання скопійовано

Бюро економбезпеки взялося за перевірки АЗС

За результатами розслідування було виявлено, що компанія створила документальну видимість продажу нафтопродуктів та скрапленого газу контрагентам для перепродажу. Фактично реалізація товарів здійснювалась кінцевим споживачам за допомогою паливних карток

Бюро економбезпеки взялося за перевірки АЗС

Детективи БЕБ в межах досудового розслідування кримінального провадження, за процесуального керівництва прокурорів ОГП, викрили директора та головного бухгалтера великої мережі автозаправних станцій в ухиленні від сплати податків. Розповідає БЕБ.

Слідством встановлено, що компанія створила документальну видимість продажу нафтопродуктів та скрапленого газу контрагентам для перепродажу. Фактично реалізація товарів здійснювалась кінцевим споживачам за допомогою паливних карток тощо, без відповідного декларування. В результаті такого порушення до бюджету не було сплачено податків на суму понад 26 млн грн.

За результатами інформаційно-аналітичної діяльності, проведення комплексу слідчих та процесуальних дій, співробітники Бюро зібрали беззаперечні докази умисних дій з ухилення від сплати податків керівника та головного бухгалтера. Відповідна судово-економічна експертиза підтвердила суми завданих державі збитків.

Під час досудового розслідування фігурантам справи повідомлено про підозру, відносно них обрано запобіжні заходи у вигляді застави та особистого зобов’язання, а також вручено обвинувальний акт.

Зібрані матеріали досудового розслідування направлено до суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчинення злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, в провадженні Бюро економічної безпеки перебуває кримінальне провадження, де вже відшкодовано 3 млрд грн. Найближчим часом матеріали досудового розслідування будуть направлені до суду.

***

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»