• Посилання скопійовано

Платник не має можливості через війну своєчасно подати скаргу про перегляд рішень ДПС: чи будуть наслідки?

У період з 24.02.2022 р. до припинення війни зупиняється перебіг строків щодо оскарження рішень ДПС та/або щодо скарг платників податків, які не розглянуті станом на 24.02.2022 р. Таке зупинення не породжує будь-яких наслідків

Платник не має можливості через війну своєчасно подати скаргу про перегляд рішень ДПС: чи будуть наслідки?

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що у зв’язку з запровадженням воєнного стану в Україні з огляду на військову агресію Російської Федерації проти України, запроваджено наступний порядок дій у зв’язку з неможливістю своєчасного подання скарги про перегляд рішень контролюючих органів.

Строки подання скарги на податкове повідомлення-рішення або будь-яке інше рішення контролюючого органу можуть бути продовжені за правилами і на підставах, визначених пп. 102.6 ПКУЛистом Торгово-промислової палати України від 28.02.2022 №2024/02.0-7.1підтверджено, що введення військового стану в Україні з 24.02.2022 до його офіційного закінчення є обставинами непереборної сили (форс-мажорними обставинами).

Також, Законом №2120-IХ «Про внесення змін до ПКУ, зокрема, ст. 102 ПКУ доповнено новим пп. 102.9.

Так, згідно з пп. 102.9 ПКУ на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану що вводиться в Україні зупиняється перебіг строків, визначених ПКУ, іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Враховуючи викладене, у період з 24.02.2022 до припинення або скасування воєнного стану на території України зупиняється перебіг строків щодо оскарження рішень контролюючих органів, встановлених ст. 56 ПКУ, та/або щодо скарг платників податків, які не розглянуті станом на 24.02.2022. Таке зупинення не породжує будь-яких наслідків, передбачених ст. 56 ПКУ.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»