• Посилання скопійовано

Акцент у роботі податкового аудиту перенесено на аналітичну складову

ДПС проводить постійний аналіз діяльності платників податків для виявлення фактів ймовірних порушень вимог законодавства

Акцент у роботі податкового аудиту перенесено на аналітичну складову

Державна податкова служба України в умовах дії воєнного стану забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

Першочергово при організації та проведенні таких перевірок органи ДПС відпрацьовують інформацію за скаргами громадян, зверненнями народних депутатів України, органів державної влади тощо.

Водночас ДПС проводить постійний аналіз діяльності платників податків для виявлення фактів ймовірних порушень вимог законодавства, контроль за яким здійснюють податкові органи.

Так, регіональним податковим органом за дорученням ДПС організовано та проведено фактичну перевірку однієї з АЗС Житомирщини, під час якої виявлено факти ймовірних порушень.

Як додатковий захід контролю в ході фактичної перевірки проводився хронометраж господарських операцій.

Хронометраж – процес спостереження за веденням господарської діяльності платника податків, який здійснюється під час проведення фактичних перевірок та застосовується контролюючими органами для встановлення реальних показників щодо діяльності платника податків, що здійснюється на відповідному місці її провадження.

За результатами проведеної перевірки виявлено низку порушень порядку проведення розрахунків. Крім того, за результатами проведеного хронометражу господарських операцій виторг від продажу пального збільшився майже у 10 разів, що свідчить про приховування платником податків реальних обсягів реалізації пального та ухилення від оподаткування.

До порушника будуть застосовані відповідні штрафні (фінансові) санкції, а органи ДПС і надалі будуть використовувати всі надані законодавством повноваження для забезпечення контролю діяльності платників податків.

***

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»