• Посилання скопійовано

Перелік звільнених суб'єктів від сплати судового збору хочуть доповнити

Раді пропонують внести зміни до Закону про судовий збір в частині доповнення переліку суб'єктів, які звільняються від сплати судового збору. Йдеться про ветеранів війни, споживачів та постраждалих від органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність

Перелік звільнених суб'єктів від сплати судового збору хочуть доповнити

Відповідний законопроект №4393 "Про внесення змін до ст. 5 Закону "Про судовий збір" (щодо доповнення переліку суб'єктів, які звільняються від сплати судового збору)" у ВР зареєструвала група народних депутатів, - повідомляє "ЗІБ".

Так проектом пропонується визначити, що від сплати судового збору звільняються наступні особи:

- ветерани війни та особи, на яких поширюється чинність Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», - у справах щодо спорів, пов’язаних з розглядом питань стосовно їх соціального захисту;

- споживачі – у справах щодо спорів, пов’язаних з порушенням їхніх прав;

-  сторони – у справах про оскарження постанов про відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, або прокуратури.

Свої пропозиції депутати аргументують колізіями законодавства, адже спеціальні закони щодо вказаних вище категорій осіб містять вказівки на звільнення їх від сплати судового збору.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»