• Посилання скопійовано

Запропоновано зменшити ставки судового збору: законопроект

Також пропонується скасувати поділ на фізичних, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців при сплаті сум судового збору

Запропоновано зменшити ставки судового збору: законопроект

11 листопада у Верховній Раді зареєстрований законопроект №5389 «Про внесення змін до Закону України "Про судовий збір" щодо зменшення ставок судового збору» зареєстровано у Верховній Раді України.

Автором законопроекту є нардеп з "Блоку Петра Поршенка" Д. Лубінець.

Автор документу вважає, що діючі зараз ставки судового збору порушують принцип рівності сторін перед законом, що гарантується Конституцією України та Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод.

"Крім того,  проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» передбачено, що розмір мінімальної заробітної плати складатиме 3200 грн, що відповідно призведе до чергового збільшення розміру судового збору",  - зазначено у пояснювальній записці.

З огляду на це, пропонується ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» викласти  в редакції, яка існувала до прийняття Закону № 484-VIII ( тобто зменшити ставки судового збору).

Перелік запропонованих ставок можна переглянути тут (завантажити)>>

Окрім того, Д. Лубінець вважає, що абсолютно не правовою є позиція щодо штучного поділу осіб (сторін процесу) за принципом сплати різних сум судового збору на фізичних та юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців.

"Це призводить тільки до нових схем та маніпуляцій, наприклад, юридичні особи з метою економії коштів при зверненні до суду передають право вимоги фізичним особам", - зазначив він.

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»