• Посилання скопійовано

Судовий збір за позовами про доступ до публічної інформації можуть зменшити

Запропоновано законопроект, яким передбачається зменшити судовий збір за позовами про доступ до публічної інформації та скасувати авансовий внесок за виконання рішень

Судовий збір за позовами про доступ до публічної інформації можуть зменшити

Як інформує "Юрліга", народні депутати пропонують знизити ставку судового збору за подачу адміністративного позову щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності в частині доступу до публічної інформації: для юрособи - з 1 до 0,4; для фізичної особи - з 0,4 до 0,1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Тобто, для юросіб розмір судового збору планується зменшити з 1762 грн до 704,80 грн, а для фізосіб - з 704,80 грн до 176,2 грн. Оскільки ставка судового збору за оскарження судового рішення у вищих судових інстанціях прив'язана до ставки збору за подачу позовної заяви, то суми збору в разі оскарження рішень адміністративних судів у відповідних справах також зменшуються.

Крім того, передбачено скасування авансового внеску для примусового виконання рішення суду про надання доступу до публічної інформації.

Відповідний законопроект №8139 «Про внесення змін до окремих законів України щодо доступу до правосуддя (з інформаційних справах)» рекомендував прийняти в цілому Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики.

Відповідний висновок направлено профільному Комітету з питань правової політики правосуддя.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»