• Посилання скопійовано

ДПС оформлила акт про неможливість проведення перевірки: які можливі наслідки для платника?

Дії податківців без прийняття ППР не спричиняють правових наслідків для платників податків

ДПС оформлила акт про неможливість проведення перевірки: які можливі наслідки для платника?

«Вісник. Офіційно про податки»

Коментар до Постанови ВС від 04.09.2019 р. у справі № 810/4090/14 

Колегія суддів вважає правильним висновок суду першої інстанції, що дії контролюючого органу щодо оформлення акта про неможливість проведення перевірки з відображенням у ньому окремих відомостей не відповідають критерію юридичної значимості, не створюють для платника жодних правових наслідків у вигляді виникнення, зміни або припинення його прав та не породжують для нього будь-яких обов’язків.

Матеріали справи не містять доказів зміни контролюючим органом задекларованих позивачем показників податкових зобов’язань та податкового кредиту, як не містять і доказів прийняття контролюючим органом податкових повідомлень-рішень на підставі акта про неможливість проведення перевірки.

Дії контролюючого органу щодо внесення до інформаційної системи «Податковий блок» змін показників податкової звітності суб’єктів господарювання в частині податкового кредиту та податкових зобов’язань на підставі податкової інформації без прийняття податкових повідомлень-рішень не породжують правових наслідків для платників податків та не порушують їхні права. Розміщена в цій системі інформація є службовою та використовується податковими органами для обробки зібраної інформації в автоматичному режимі (використовується для виконання покладених на контро­люючі органи функцій та завдань) з метою здійснення податкового контролю.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»