• Посилання скопійовано

Обмежено розмір ставки судового збору за подання до адміністративного суду

Законом №465-ІХ обмежено максимальний розмір ставки судового збору за подання до адміністративного суду ряду документів

Обмежено розмір ставки судового збору за подання до адміністративного суду

Закон України №465-ІХ вносить ряд змін до законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві.

Зокрема, у Законі №3674-VI «Про судовий збір» передбачено обмеження максимального розміру ставки судового збору за подання наступних документів до адміністративного суду:

  • апеляційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду, заяви про перегляд судового рішення у зв’язку з нововиявленими обставинами – не більше 15 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (150% ставки при подані позовної заяви і скарги);
  • касаційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до касаційної скарги на рішення суду – не більше 20 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (200% ставки при поданні позовної заяви).

Зазначимо, що згідно прикінцевих положень Закону №465-ІХ зазначені зміни починають діяти з 27.02.2020 р.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»