• Посилання скопійовано

Камеральна податкова перевірка з ознаками документальної протиправна: позиція ВС

Якщо податковий орган провів перевірку, яка одночасно має ознаки як камеральної, так і документальної, то це свідчить про порушення порядку перевірок

Камеральна податкова перевірка з ознаками документальної протиправна: позиція ВС

Якщо податковий орган провів перевірку, яка одночасно має ознаки як камеральної, так і документальної, то це свідчить про порушення порядку перевірок внаслідок чого перевірку уважають протиправною. Зазначає Бухгалтер.ua.

Відповідний висновок містить постанова ВС/КАС в постанові від 13.10.2020 р. у справі №813/7410/14.

Спір полягав у тому, що податкова перевірка була камеральною, тобто мала б проводитись виключно по документах податкової звітності. Проте податковий орган під час даної перевірки брав до уваги не лише дані податкової звітності позивача, як передбачають норми ПКУ, а й копії документів, надані Центральним офісом з обслуговування великих платників податків ДПС у м. Києві, а саме: акти державного виконавця, згідно з якими визначена загальна вартість об'єктів фінансового лізингу, що повернуті лізингодавцю у зв'язку із неналежним виконанням умов договору.

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»