• Посилання скопійовано

Працівники, які відмовилися від вакцинації, оскаржують в суді відсторонення від роботи

В ОАСК оскаржують відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19. Позивачі просять визнати протиправними накази про усунення, відновити їх на роботі, а також виплатити заробітну плату за час вимушеної відсутності

Працівники, які відмовилися від вакцинації, оскаржують в суді відсторонення від роботи

Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано 4 позови до Державного космічного агентства України (ДКА) щодо оскарження наказів про відсторонення від роботи.

Зокрема, позивачі просять суд визнати протиправними та скасувати накази ДКА, якими їх було відсторонено від роботи та поновити їх на роботі. Оскаржувані накази ДКА видані на підставі наказу МОЗ від 04.10.2021 р. №2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням» та на підставі п.19 змін до постанови КМУ від 09.12.2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», затверджених 20 жовтня 2021 року.

Серед інших вимог вказаних позовів – виплатити заробітну плату за час незаконного відсторонення від роботи.

Наразі суд вирішує питання відкриття проваджень за вказаними позовами.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Окружний адміністративний суд м. Києва

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»