• Посилання скопійовано

Оскарження відсторонення від роботи невакцинованої проти COVID-19 вчительки: суд задовольнив вимогу

Суд частково задовольнив позов вчительки, яку було відсторонено від роботи у зв’язку з відсутністю щеплення проти COVID-19

Оскарження відсторонення від роботи невакцинованої проти COVID-19 вчительки: суд задовольнив вимогу

Судова влада України розповідає, що 6 грудня, відбулося судове засідання у справі за позовом вчительки  до  Роменської ЗОШ №2 ім.акад. А.Ф.Йоффе  про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі і оплату за час вимушеного прогулу.

Негайно, після закінчення судового розгляду, перебуваючи в нарадчій кімнаті, суд ухвалив рішення. Зважаючи на складність у викладенні рішення у повному обсязі, пов'язану з потребою в обґрунтуванні доводів сторін, на що може бути витрачений значний час, суд вважав за необхідне проголосити його вступну та резолютивну частини.

Отже, суд ухвалив:

позовні вимоги позивача П.  до Роменської спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів № 2 ім.ак.А.Ф.Йоффе Роменської міської ради Сумської області  про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі і оплату за час вимушеного прогулу,- задовольнити частково.

Скасувати Наказ № 114-К «Про відсторонення від роботи працівників школи» від 05.11.2021 року в частині відсторонення від роботи позивача П., вчителя англійської мови.

В решті позову відмовити.

Повний текст рішення буде виготовлено 09 грудня 2021 року.

Рішення суду не набрало законної сили і може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення.

Інформаційно: педагог Роменської ЗОШ №2 ім.акад. А.Ф.Йоффе  звернулася до суду з позовною заявою, у якій вона просить суд:  визнати незаконним та скасувати наказ про відсторонення від роботи; поновити її на роботі; стягнути з відповідача суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу ( з 08.11.2021 р.) до дня поновлення на роботі.

Свій позов вчителька  мотивує тим, що 03.11.2021 р. відповідач повідомив її про обов’язкове профілактичне щеплення проти COVID-19 і до 08.11.2021 р. необхідно було  надати документ про вакцинацію або документ про заборону на вакцинацію - і у разі ненадання вказаних документів буде здійснено  відсторонення від роботи без збереження заробітної плати.

05.11.2021 р. відповідачем було вручено наказ про відсторонення  позивачки ( вчителя) від роботи  з 08.11.2021 р. на час відсутності щеплення від COVID-19 без збереження заробітної плати.

Позивач вважає, що наказ про відсторонення  є незаконним, оскільки порушує її право на працю.

Справу розглядала  суддя Євлах О.О.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером № 585/3294/21

***

Читайте також:

***

УВАГА!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Судова влада України

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»