• Посилання скопійовано

Фонд соцстрахування не набуває права регресу після страхової виплати

ФСС від НВВ, який здійснив страхову виплату застрахованій особі за договором особистого соцстрахування, не набуває права зворотної вимоги до винної особи

Фонд соцстрахування не набуває права регресу після страхової виплати

Такий правовий висновок Вищий господарський суд України розмістив в Оглядовому листі від 14 січня 2014 року №01-06/15/2014 «Про деякі питання практики вирішення спорів, що виникають з правовідносин страхування (за матеріалами справ, розглянутих у касаційному порядку Вищим господарським судом України)».

ВГС послався на Закон «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», який не передбачає права фонду, який здійснив страхову виплату застрахованій особі за договором особистого соціального страхування, зворотної вимоги до винної особи.

Таке право, про яке зазначено в ст.993 ЦК, до страховика переходить лише в разі сплати ним страхового відшкодування за договором майнового страхування.

 

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Право і відповідальність/Законодавство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Законодавство»