• Посилання скопійовано

За неподання електронної звітності по розрахункових операціях - штраф

За неподання електронної звітності по розрахункових операціях встановлено штраф – 170 гривень

За неподання електронної звітності по розрахункових операціях - штраф

З 1 січня 2014 року встановлено фінансову відповідальність суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за неподання до органів Міндоходів відповідної звітності. А саме, звітності пов’язаної із застосуванням розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО, дротовими або бездротовими каналами зв’язку (у разі обов’язковості її подання).

Згідно з нормами статті 120 Податкового кодексу України за неподання такої звітності встановлено штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 170 гривень, у разі повторного застосування штрафних санкцій пов’язаних з неподанням або несвоєчасним поданням звітності протягом року сума штрафу зростає до 1020 гривень.

Звертаємо увагу, що наказом Міндоходів від 20.01.2014 № 43 оновлено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. Остання редакція реєстру налічує 91 модель касової техніки, яка дозволена до первинної реєстрації.

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»