• Посилання скопійовано

Великі штрафи при сплаті єдиного соцвнеску можуть скасувати

З'явився законопроект щодо відміни посилення фіскального та адміністративного тиску на доходи фізичних осіб

Великі штрафи при сплаті єдиного соцвнеску можуть скасувати

З 1 січня діє Закон, яким збільшено розміри штрафів за порушення пзаконодавства з ЄСВ, а також передбачено фінансову відповідальність.

Проте прийняті зміни не створюють умов для детінізації заробітної плати, не забезпечують реального зменшення розміру єдиного соціального внеску, більше того - посилюють і фіскальний, і адміністративний тиск на доходи фізичних осіб та роботодавців. 

У зв'язку з цим, розроблено законопроект №1877 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни посилення фіскального та адміністративного тиску на доходи фізичних осіб", який, зокрема, передбачає скасування:

- обов'язкову сплату мінімального страхового внеску суб'єктами підприємницької діяльності на загальній системі оподаткування навіть в періодах, в яких не було отримано доходу;

- сплату не менше мінімального страхового внеску із заробітної плати працівників або за цивільно-правовим договором навіть коли дохід менше мінімальної заробітної плати;

- збільшення фінансових санкцій за порушення порядку нарахування ЄСВ, порушення при поданні звітності щодо ЄСВ, подання недостовірних відомостей, несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску, допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору згідно з вимогами діючого законодавства та інші порушення законодавства про працю.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»