• Посилання скопійовано

Уряд обіцяє звільнити бізнес від штрафів у зв'язку з кібератакою

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що рішення оформлене в спеціальний законопроект, ухвалення якого дозволить захистити підприємства

Уряд обіцяє звільнити бізнес від штрафів у зв'язку з кібератакою

Кабмін на своєму засіданні у вівторок, 4 липня, запропонував рішення, що дозволить врегулювати питання стягування з підприємств штрафів за несвоєчасне подання звітності через масштабну хакерську атаку на корпоративні та державні мережі, яка сталася  наприкінці червня. Про це повідомила прес-служба КМУ.

Представляючи відповідне рішення Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відзначив, що рішення оформлене в спеціальний законопроект, ухвалення якого дозволить захистити підприємства. 

"Будемо вносити короткий закон, який дасть можливість уникнути цієї відповідальності усім тим, хто внаслідок хакерської атаки, яка пішла по Україні та усьому світу, не зміг вчасно подати звітність. Маємо захищати бізнес і допомагати йому», - зазначив Глава Уряду.

Водночас Мінфін на своєму сайті повідомляє про схвалення сьогодні Урядом проекту Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних”.

Як бачимо, цей законопроект дозволить не застосовувати до платників податків штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних, що були видані з 01.06 до 15.06, і котрі будуть зареєстровані до 15.07.2017

Після проходження Проекту у ВР, до платників податків, що зіткнулися із проблемою реєстрації податкової накладної через кібератаку (форс-мажорні обставини), не можуть бути застосовані штрафні санкції за порушення граничних строків реєстрації ПН та/або РК у ЄРПН, за умови реєстрації ними податкових накладних до 15 липня 2017 року. 

Від яких штрафів в результаті звільнять бізнес -  побачимо після того, як законопроект буде проголосований у ВРУ і підписаний Президентом. Ми уважно слідкуватимо за його "долею" і обов'язково повідомлятимемо про стадії його розгляду та прийняття.

***

Читайте також:

Як уникнути несправедливого штрафу за несвоєчасно зареєстровані ПН за наслідками кібератаки - думка Мінфіну 

Відновлення комп'ютерних систем після вірусу Petya.A: поради кіберполіції 

ТПП рекомендує компаніям постраждалим від кібератаки, звернутися до кіберполіції 

Усі новини на тему>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»