• Посилання скопійовано

З 01.01.2018 року шкода, завдана платнику податків контролюючим органом, відшкодовуватиметься

Прийнято закон, яким госпсуб'єкту гарантується відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю посадової або службової особи контролюючого органу за рахунок коштів державного бюджету

З 01.01.2018 року шкода, завдана платнику податків контролюючим органом, відшкодовуватиметься

7 грудня 2017 року Верховною Радою України підтримано у другому читанні проект Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році" реєстр. №6776-д.

Зазначений законопроект прийнято з врахуванням поправки, наданої Оксаною Продан, якою суб'єкту господарювання гарантується відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю посадової або службової особи контролюючого органу за рахунок коштів державного бюджету.

При цьому, посадова або службова особа контролюючого органу несе перед державою відповідальність в порядку регресу в розмірі виплаченого з бюджету відшкодування через незаконні рішення, дії чи бездіяльність цієї посадової (службової) особи.

***

Остаточний текст Закону наразі не оприлюднений (про це повідомимо додатково).

Нагадуємо, що цим законом також тимчасово зупинено систему ризиків з ПДВ, а також підвищено акцизи на тютюнові вироби та передбачено індексацію ставок екоподатку та ренти.

Джерело: Всеукраїнське об'єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»