• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив порядок притягнення урядовців до дисциплінарної відповідальності

Уряд затвердив порядок здійснення дисциплінарного провадження щодо членів уряду та їх заступників, керівників інших центральних органів виконавчої влади та їх заступників, а також керівників місцевих органів виконавчої влади та їх заступників

Кабмін затвердив порядок притягнення урядовців до дисциплінарної відповідальності

Кабмін затвердив порядок здійснення дисциплінарного провадження стосовно членів уряду та їх заступників, керівників інших центральних органів виконавчої влади та їх заступників, керівників місцевих органів виконавчої влади та їх заступників, - повідомляє "Українське право".

Дисциплінарне провадження здійснюватиметься дисциплінарною комісією, яка складатиметься з голови та членів комісії.

У разі потреби до здійснення дисциплінарного провадження можуть залучатися експерти (за згодою), працівники державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками).

До участі у здійсненні дисциплінарного провадження не повинні залучатися особи, які особисто заінтересовані у результатах такого провадження.

Дисциплінарне провадження щодо керівника органу виконавчої влади порушується за дорученням Прем’єр-міністра України.

За результатами дисциплінарного провадження щодо керівника органу виконавчої влади члени дисциплінарної комісії складатимуть акт, у якому зазначаються:

  • факти, причини та умови, що призвели до вчинення дисциплінарного проступку;
  • результати оцінки дій або бездіяльності;
  • факти невиконання або неналежного виконання посадових обов’язків, вчинення дисциплінарного проступку з посиланням на положення відповідних нормативно-правових актів;
  • ступінь вини, характер і тяжкість дисциплінарного проступку, обставини, за яких він був вчинений, тяжкі наслідки (у разі наявності);
  • обставини, що пом’якшують чи обтяжують відповідальність;
  • наявність заохочень, дисциплінарних стягнень;
  • заяви, клопотання, пояснення, зауваження;
  • висновок про наявність чи відсутність дисциплінарного проступку та підстави для притягнення до дисциплінарної відповідальності;
  • пропозиції щодо виду дисциплінарного стягнення чи закриття дисциплінарного провадження.

На підставі акта дисциплінарної комісії з урахуванням пояснень керівника органу виконавчої влади, стосовно якого здійснювалося дисциплінарне провадження, Прем’єр-міністром України на розгляд Кабміну  в межах строку притягнення до дисциплінарної відповідальності, встановленого законодавством, вноситиметься подання щодо застосування до такого керівника дисциплінарного стягнення.

***

Читайте також: Правила накладання відповідальності за порушення податкового законодавства змінять

Джерело: Українське право

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»