• Посилання скопійовано

За продаж алкоголю через РРО або КОРО, які не вказані в ліцензії - штраф

Податківці надали роз'яснення щодо застосування штрафних санкцій у разі продажу алкоголю через РРО або КОРО, які не вказані в ліцензії

За продаж алкоголю через РРО або КОРО, які не вказані в ліцензії - штраф

Відповідно до ч. 26 ст. 15 Закону №481 при роздрібній торгівлі алкогольними напоями вся готівкова виручка повинна проходити через РРО, які вказані в додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями. Зазначимо, що в додатку до ліцензії вказують перелік РРО та інформацію  про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення, реєстраційні номери книг обліку розрахункових операцій, які є місці торгівлі. Відомості про такі РРО податкові органи переносять до ліцензійного додатку з відповідної заяви, що подається суб’єктом господарювання, - зазначає ДФС у Житомирській області.

Звертаємо увагу, що відповідно до ч. 24 ст. 15 Закону №481 дата взяття на облік у податковому органі цих РРО має бути вказана у заяві.

Слід зазначити, що в  заяві потрібно зазначити і дату початку обліку РРО (КОРО) в податковому органі.

Таким чином, у заяві повинні бути такі дати:

  • зняття з обліку в податковому органі (у зв'язку з виведенням з експлуатації) старого РРО;
  • початку обліку податківцями нового РРО;
  • подання заяви на переоформлення додатка до ліцензії;
  • видачі суб'єкту переоформленої ліцензії з додатком, в якому вказані відомості про новий РРО.

Відповідно до абз. 6 ч. 2 ст. 17 Закону №481 передбачено  штраф за проданий алкоголь через РРО або КОРО, який не вказано в ліцензії або невірно вказаний номер розмір складатиме 200 % вартості продукції, реалізованої через такий не зазначений у ліцензії РРО (КОРРО),  але не менше 10 тис. грн.

Рішення про застосування штрафів, передбачених частиною 2 цієї статті, приймають органи ДПС таабо орган, який видав ліцензію на право виробництва і торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Джерело: ДФС у Житомирській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»