• Посилання скопійовано

За порушення строків розмитнення авто з «єврономерами» – штраф від 17 до 170 тис. грн. Прийнято закон!

8 листопада ВРУ ухвалила у другому читанні законопроект, який змінює правила тимчасового ввезення авто та збільшує штрафи за порушення терміну їх перебування на митній території України

За порушення строків розмитнення авто з «єврономерами» – штраф від 17 до 170 тис. грн. Прийнято закон!

Нацполіція отримає право перевірки «євроблях»

Парламент ухвалив у другому читанні другий законопроект з пакету законів про «євробляхи» – №8488 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України», передає кореспондент РБК-Україна.

За закон проголосували 245 парламентарів.

Зокрема, документом пропонуються зміни до низки статей Митного кодексу України. Розширюються умови, які є підставою для продовження попередньо встановленого терміну тимчасового ввезення транспортних засобів комерційного призначення, здійснення інших операцій з такими транспортними засобами у випадках, передбачених кодексом. При цьому редакція, яка діяла до цього, передбачає продовження терміну тимчасового ввезення тільки в разі накладення арешту (вилучення).

 

Нові штрафи

Так, у документі передбачені штрафи за порушення терміну перебування автомобіля на «евробляхах» у режимі транзиту.

Законом передбачається встановити штраф за перевищення терміну від 10 до 20 діб – 17 тисяч гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень, більш ніж на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортних засобів) – 170 тисяч гривень, або їх конфіскацію за рішенням суду.

У проекті встановлюється можливість складання протоколу про порушення митних правил за відсутності особи, яка притягається до адмінвідповідальності, з подальшою передачею такій особі за повідомленою нею або наявною в органах доходів і зборів адресою (місцем проживання або фактичного перебування).

 

Контроль за авто на єврономерах

У Законі прописаний механізм взаємодії митників, поліцейських і прикордонників, створення автоматизованої системи обміну інформацією. Таким чином, Національна поліція отримає право перевірки авто на єврономерах, а тих, хто не розмитнив машину, але їздить, каратимуть високими штрафами.

Підкреслимо, вводиться автоматизований обмін інформацією між органами доходів і зборів, Державною прикордонною службою та органами Національної поліції з метою контролю за використанням на території України транспортних засобів особистого користування, що тимчасово ввозяться на митну територію України та/або поміщених у митний режим транзиту.

Крім того, встановлюється обов'язок органів доходів і зборів передавати Держприкордонслужбі України та органам Нацполіції інформацію про порушників митних правил, а також інформацію про осіб і терміни тимчасового ввезення або переміщення транспортних засобів у митному режимі транзиту для контролю на митній території України за їх цільовим використанням.

***

Читайте також: ВРУ схвалила нову модель оподаткування авто з «єврономерами»

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»