• Посилання скопійовано

Що буде фізособі-«єдиннику» за неналежне ведення Книги обліку доходів?

Податківці розповіли про види штрафів за неналежне ведення Книги обліку доходів

Що буде фізособі-«єдиннику» за неналежне ведення Книги обліку доходів?

ДФС у Черкаській області нагадує, що до фізосіб – підприємців – платників ЄП, які не ведуть або ведуть з порушенням облік доходів та витрат, застосовується відповідальність у вигляді адміністративного штрафу (попередження або накладення штрафу у розмірі від 3 до 8 Н.М.Д.Г (від 51 грн до 136 грн).

Вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від 5 до 8 Н.М.Д.Г (від 85 грн до 136 грн).

Крім того, за не оприбуткування (неповного та /або несвоєчасного) оприбуткування готівки в книзі обліку доходів та книзі обліку доходів та витрат контролюючі органи застосовують штрафні санкції відповідно до вимог Указу Президента України № 436/95.

 

Від редакції

Чомусь податківці забули зазначити про ще один штраф, який передбачено ст. 121 ПКУ. Так, за втрату чи неналежне заповнення книги на фізосіб-«єдинників» чекатиме ще фінансовий штраф у розмірі 510 грн, а за повторне порушення протягом поточного року - 1020 грн. Про цей вид штрафу податківці свого часу зазначали в іншому своєму роз'ясненні>>

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»