• Посилання скопійовано

З 2019 року бюджетників звільнять від відповідальності за помилки в бухобліку за 2017-2018 роки

Відповідні зміни до Бюджетного кодексу передбачені прийнятим законопроектом №8044

З 2019 року бюджетників звільнять від відповідальності за помилки в бухобліку за 2017-2018 роки

Нагадаємо, що  6 грудня 2018 року депутати Верховної Ради прийняли Закон України «Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового бюджетного планування» (законопроект №8044). Цим документом запроваджується трирічне бюджетне планування. Але не тільки...

Згідно з текстом законопроекту до другого читання, розділ VI "Прикінцеві та перехідні положення" БКУ доповнено п. 48 такого змісту: "Установити, що заходи впливу, встановлені пунктом 2 частини першої статті 117 цього Кодексу, за допущені у 2017-2018 роках порушення бюджетного законодавства, визначені пунктами 33 і 35 частини першої статті 116 цього Кодексу, не застосовуються до учасників бюджетного процесу у зв’язку із запровадженням з 1 січня 2017 року національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі для складення фінансової звітності та нового плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі".

Цей Закон набере чинності з 1 січня 2019 року. Поки що він офіційно не опублікований, 21 грудня відправлений на підпис Президенту.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»