• Посилання скопійовано

Зміни в порядку реалізації арештованого майна

Мін’юст своїм наказом від 12.02.2019 р. №413/5 вніс зміни до Порядку реалізації арештованого майна

Зміни в порядку реалізації арештованого майна

Мін’юст вніс зміни до Порядку реалізації арештованого майна, затвердженого наказом Мін’юсту від 29.09.2016 р. №2831/5.

Зокрема, викладено в новій редакції п. 1 розд. I Порядку (визначення термінів). Визначено поняття «оператор електронного торгового майданчика» (Оператор) – це суб’єкт господарювання незалежно від форми власності та підпорядкування, що діє від власного імені та на власний ризик, має право використовувати електронний торговий майданчик, який підключений до центральної бази даних системи електронних торгів, внаслідок чого отримує можливість здійснювати передбачені цим Порядком функції з реалізації арештованого майна відповідно до вимог цього Порядку.

Відповідно до нової редакції п. 2 розд. III Порядку, розмір винагороди Організатора становить до 4% вартості реалізованого майна (до змін – до 5%). Розмір винагороди Оператора становить до 1% вартості реалізованого майна і сплачується Оператору за умови, що переможець подавав заявку на участь в електронних торгах (торгах за фіксованою ціною) через електронний торговий майданчик Оператора.

Оператор має право на винагороду і в тому випадку, коли переможець електронних торгів, що подав заявку на участь в електронних торгах через електронний торговий майданчик Оператора, відмовився від придбання лота і втратив гарантійний внесок.

Наказ Мін’юсту від 12.02.2019 р. №413/5 набрав чинності з 12 лютого дня офіційного опублікування в Офіційному Віснику України №12.

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»