• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують зменшити штрафи за самостійне нарахування ДФС податків

Проектом Закону №10097 передбачено скасування пені та зменшення розміру штрафних санкцій, які нараховуються у разі визначення контролюючим органом суми податкового зобов'язання

Нардепи пропонують зменшити штрафи за самостійне нарахування ДФС податків

27 лютого 2019 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №10097 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового навантаження на платників податків». Завантажити його можна за посиланням.

Проектом Закону передбачено скасування пені та зменшення розміру штрафних санкцій, які нараховуються у разі визначення контролюючим органом суми податкового зобов'язання.

Так, згідно з оновленим п. 123.1 ПКУ, якщо контролюючий орган самостійно визначає суму податкового зобов'язання, зменшення суми бюджетного відшкодування та/або від'ємного значення суми ПДВ платника податків на підставах, визначених підпунктами 54.3.1, 54.3.2, 54.3.4, 54.3.5, 54.3.6 ПКУ, це призведе до накладення на платника податків штрафу в розмірі 10% (на сьогодні 25%) суми визначеного податкового зобов'язання, завищеної суми бюджетного відшкодування

Статті 129-132 Податкового кодексу, які стосуються нарахування пені, запропоновано виключити.

Як зазначено у пояснювальній записці, прийняття законопроекту пов’язано з необхідністю реформування системи оподаткування, прискорення процесу переходу ДФС від каральної спрямованості до спрямованості забезпечення платникам податків якісних послуг сервісного центру, зосередженого на захисті бізнесу, збільшення надходжень від добровільно сплачених податків та зменшення фіскального тиску на підприємництво.

У разі прийняття Закону, він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»