• Посилання скопійовано

Продаж пального без ліцензії: чи буде подвійний штраф?

Податківці розповіли, чи застосовується до суб’єкта господарювання подвійна відповідальність у разі продажу пального без ліцензії (як за сам продаж без ліцензії, так і за продаж через РРО, що не зазначений у такій (відсутній) ліцензії)

Продаж пального без ліцензії: чи буде подвійний штраф?

Податківці у ІПК від 30.07.2019 р. №3566/6/99-99-12-01-01-15/ІПК нагадали, що основними засадами державної політики щодо роздрібної торгівлі пальним, які встановлено Законом №481, передбачено, наступне:

  • роздрібна торгівля пальним може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю (ч. 20 ст. 15 Закону №481);

  • внесення у додаток до ліцензії на роздрібну торгівлю пальним переліку електронних контрольно-касових апаратів та інформацію про них (ч. 36 ст. 15 Закону №481).

При цьому у коментованій консультації ДФСУ наголосила, що штрафні санкції за роздрібну торгівлю пальним через електронний контрольно-касовий апарат (КОРО), не зазначений у ліцензії, застосовується лише у разі наявності у суб’єкта господарювання ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним.

Отже, подвійної відповідальності в даному випадку суб’єкти господарювання зможуть уникнути.

Таким чином, в такому випадку на суб’єкта господарювання очікують лише фінансові санкції, передбачені ч. 2 ст. 17 Закону №481, як за роздрібний продаж без наявності ліцензії. Розмір таких штрафів становить 250 000 гривень.

Крім того, відповідальність за такі дії встановлена і ст. 164 КУпАП у розмірі від 17 000 до 34 000 грн (та від 34 000 до 85 000 грн при повторному порушенні протягом року).

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»