• Посилання скопійовано

У жовтні ВРУ має прийняти закон щодо зменшення трудових штрафів, - Третьякова

Голова Комітету соцполітики Галина Третьякова повідомила, що на першому пленарному тижні у жовтні може бути прийнятий законопроект щодо зменшення штрафів

У жовтні ВРУ має прийняти закон щодо зменшення трудових штрафів, - Третьякова

Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова повідомила, що на першому пленарному тижні у жовтні може бути прийнятий законопроект щодо зменшення штрафів на бізнес, які зараз становлять приблизно 125 тис. гривень.

Про це вона сказала під час спілкування з журналістами у кулуарах форуму "Порядок денний нового парламенту: діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади", яке транслював телеканал ZIK.

"Вони (штрафи, - ред.) сьогодні становлять близько 125 тисяч гривень за непрацевлаштування людини. Такі суми провокують корупцію в Держінспекції праці, яка перетворилася на фіскальну інстанцію", - сказала Третьякова.

Вона додала, що наростання штрафів відбуватиметься поступово.

"Спочатку це буде просто попередження роботодавця, а якщо порушення буде повторюватися, то штраф буде на рівні 16 тис. гривень і потім буде збільшуватися. Тобто зразу не буде застосовуватись максимальна сума і відповідно це не буде провокувати корупцію між чиновниками", - роз'яснила Третьякова.

***

Читайте також: Увага! Розміри трудових штрафів планують суттєво зменшити 

 

Джерело: ZiK

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»