• Посилання скопійовано

Рада повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

ВРУ підтримала повернення до Кримінального кодексу статті, яка передбачає покарання за незаконне збагачення

Рада повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

Hromadske розповідає, що за законопроєкт №1031 проголосували 259 депутатів.

Згідно з проєктом, Кримінальний кодекс доповнили статтею 385. Вона передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Злочином вважатиметься набуття чиновником активів, які на понад 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищують законні доходи – близько 14,5 мільйонів гривень.

Такі активи зможуть бути предметом спеціальної конфіскації. Якщо різниця між набутими активами та законними доходами сягатиме від 960 тисяч гривень до 11,2 мільйона гривень, кошти будуть стягуватися судом в цивільному порядку.

Позови розглядатиме Вищий антикорупційний суд, до якого звертатимуться прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, 26 лютого 2019 року, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу про відповідальність за незаконне збагачення. Зі скаргою на цю статтю КК до Конституційного суду 12 грудня 2017 року звернулися 59 народних депутатів. Їхні інтереси в суді представляє депутат від «Народного фронту» Павло Пензеник.

Джерело: Громадське радіо

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»