• Посилання скопійовано

З 20 листопада водіїв штрафуватимуть за перевезення дітей без автокрісел

Водія тепер будуть штрафувати за перевезення дітей без автокрісел у розмірі 510 грн (повторне порушення 850 грн)

З 20 листопада водіїв штрафуватимуть за перевезення дітей без автокрісел

«РБК-Україна» розповідає, що закон про штрафи за перевезення дітей без автокрісел набув чинності. Вчора він був опублікований у виданні «Голос України».

Відзначимо, що тепер за порушення правил перевезення дітей на водія накладається штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

А повторне правопорушення, вчинене протягом року, карається штрафом у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тепер Національна поліція буде розглядати справи про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення дітей.

Нагадаємо, Верховна рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №1150 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей». Після цього президент Володимир Зеленський підписав цей законопроект.

А до цього в квітні 2019 року комітет парламенту з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував ВР 8 скликання ввести штрафи за порушення правил перевезення дітей.

***

Читайте також: В Україні вводять штраф за перевезення дітей не в автокріслі

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»