• Посилання скопійовано

Штрафи за продаж сигарет (в т.ч. електронних) та алкоголю неповнолітнім збільшать

За продаж особам, які не досягли 18 років, пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, новітніх тютюнових виробів, електронних сигарет пропонують штрафувати у розмірі 6800-13600 грн. Це передбачено законопроектом, оприлюдненим Мінсоцполітики

Штрафи за продаж сигарет (в т.ч. електронних) та алкоголю неповнолітнім збільшать

Мінсоцполітики оприлюднило проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу неповнолітнім новітніх виробів з тютюну та електронних сигарет".

Його розроблено з метою усунення прогалини в законодавстві, а саме відсутність терміну „електронні сигарети” та „новітні тютюнові вироби”, що призводить до неможливості притягнення до відповідальності за продаж цих виробів неповнолітнім особам. Також розмір штрафів за продаж тютюнових виробів та алкоголю особам до 18 років потребує збільшення, оскільки наразі є вже занадто незначним.

Так, за порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, новітніми тютюновими виробами, електронними сигаретами (зокрема, продаж особі, яка не досягла 18 років), пропонують штрафувати у розмірі від 400 до 800 н.м.д.г.  (6800 - 13600 грн). Зараз штрафи за такі порушення становлять 100 - 400 н.м.д.г. (1700-6800 грн).

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. А поки що пропозиції та зауваження до нього приймаються протягом 30 днів з дня оприлюднення проекту за адресами: Міністерство соціальної політики України, 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10; e-mail: o.v.dehtiariova@mlsp.gov.ua ; тел.: (044) 289-52-56.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»