• Посилання скопійовано

За незаконну торгівлю пальним посилять адмінвідповідальність

ВРУ прийняла у І читанні закон щодо посилення адмінвідповідальності за незаконну торгівлю пальним

За незаконну торгівлю пальним посилять адмінвідповідальність

Верховною Радою України прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю пальним» (проект Закону зареєстровано за №2515).

Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідно до яких:

  • статті 21 та 22 доповнюються новими частинами, якими обмежується можливість звільнення від адміністративної відповідальності у випадках вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 44, ст. 51, 89, 130, 156, 161-1, 164, 173-2, 185185-7 цього Кодексу, а також адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією;
  • Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнюється новою статтею 161-1 «Порушення порядку торгівлі пальним», якою передбачається встановити відповідальність за оптову або роздрібну торгівлю пальним без наявності документів дозвільного характеру, якщо їхнє одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди), а також за інші порушення правил торгівлі пальним.

Змінами до статті 265 Кодексу, уповноваженим на складання протоколів про адміністративні правопорушення посадовим особам Національної поліції та Державної фіскальної служби надається право вилучати, до прийняття судом рішення у справі про адміністративне правопорушення: пальне, транспортні засоби, ємності та обладнання, що використовувалось під час незаконної реалізації пального, а так само гроші, одержані внаслідок вчинення адміністративного правопорушення, та встановлюється заборона передачі вилучених речей та документів на зберігання особі, яка притягається до адміністративної відповідальності.

***

Читайте також: За незаконну торгівлю пальним пропонують посилити адмінвідповідальність

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»