• Посилання скопійовано

Як змінилися штрафи за порушення у сфері ТЦУ?

З 23 травня зменшено штраф за неподання уточнюючого Звіту про контрольовані операції та штраф на суму КО, щодо яких не була подана документація з ТЦУ

Як змінилися штрафи за порушення у сфері ТЦУ?

ДПС у Полтавській області звертає увагу платників податків на зміни та доповнення, які були прийняті Законом України від 16.01.2020 р. №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України (далі – Кодекс) щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон №466), в частині трансфертного ціноутворення (далі – ТЦ).

Законом №466 внесені зміни  для урегулювання актуальних питань трансфертного ціноутворення, зокрема, щодо штрафних санкцій.

Зміни та розширення до п. 120.3 – 120.6 ПКУ переважно викликані запровадженням у вітчизняні правила ТЦ двох додаткових рівнів документації з ТЦ, повідомлень про участь у МГК, що є необхідною умовою встановлення дієвих механізмів понесення відповідальності у разі порушення платниками податків відповідних норм п. 39.4 ПКУ.

У цілому такі зміни стосуються:

  • поширення штрафів на випадки: неподання, у т. ч. неподання після спливу 30 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати штрафу, або несвоєчасного подання платниками податків, які здійснюють КО, у порядку встановленому податковим законодавством, глобальної документації з ТЦ (майстер-файлу), звіту у розрізі країн МГК, повідомлення про участь у МГК;
  • впровадження штрафу за неповне відображення у звіті у розрізі країн МГК суми доходу (виручки) учасника МГК;
  • впровадження штрафу за надання недостовірної інформації у повідомленні про участь у МГК та/або у звіті у розрізі країни МГК.

Крім цього, зменшено штраф за неподання уточнюючого звіту про КО та штраф на суму КО, щодо яких не була подана документація з ТЦ (локальний файл) та додаткова інформація (обґрунтування) на запит з додатковою вимогою до такої документації.

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»