• Посилання скопійовано

Штрафи для власників бізнесу за відсутність масок: Комітет ВРУ розкритикував закон

Комітет відзначив суспільну важливість законопроєкту №3890. Водночас одна з норм може створювати корупційні ризики

Штрафи для власників бізнесу за відсутність масок: Комітет ВРУ розкритикував закон

У Верховній Раді розкритикували законопроєкт Кабінета Міністрів про штрафи за відсутність масок у відвідувачів для власників громадських місць. У комітеті ВР з питань антикорупційної політики вважають, що одна з норм документу може бути використана для тиску на бізнес.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Ради, - передає "РБК-Україна".

Комітет відзначив суспільну важливість законопроекту №3890. Разом з тим одна з норм може створювати корупційні ризики.

"Пропонована стаття щодо встановлення штрафу для підприємств за невжиття заходів за перебування у громадських будинках, спорудах, на громадському транспорті осіб без засобів індивідуального захисту може створювати корупційні ризики через невизначеність норми "невжиття заходів", - вказано у повідомленні.

Члени комітету вважають, що через непропорційне і неоднозначне застосування цю норму можуть використовувати для тиску на бізнес.

Нагадаємо, Кабмін пропонує парламенту встановити штраф від 3400 до 5100 гривень для власників громадських місць за те, що відвідувачі не дотримуються маскового режиму.

 ***

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»