• Посилання скопійовано

За неподання відомостей про відокремлені підрозділи – штраф 17 000 грн: новий законопроєкт

Законопроєктом №4289 пропонується встановити штраф у розмірі від 8500 до 17000 грн за неподання або несвоєчасне подання юрособою відомостей до ЄДР про свої відокремлені підрозділи

За неподання відомостей про відокремлені підрозділи – штраф 17 000 грн: новий законопроєкт

30 жовтня 2020 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №4289 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за неподання або несвоєчасне подання суб’єктом господарювання відомостей про свої відокремлені підрозділи". Автором його є нардеп зі "Слуга народу" А. Стріхарський.

Законопроєктом пропонується прописати у ст. 164 КУпАП норми щодо відповідальності за неподання або несвоєчасне подання суб’єктом господарювання відомостей до ЄДР про свої відокремлені підрозділи (зокрема, відомостей про філії, представництва, виробничі структурні  підрозділи, функціональні структурні підрозділи апарату управління).  За такі порушення запропоновано штрафувати у розмірі від 500 до 1000 н.м.д.г. (8500-17000 грн).

У разі прийняття  цей Закон набере чинності через шість місяців з дня його опублікування.

Протягом шести місяців з дня опублікування юридичні особи, які мають у своєму складі функціональні структурні підрозділи апарату управління та/або виробничі структурні підрозділи, повинні будуть здійснити державну реєстрацію створення відокремленого підрозділу юридичної особи відповідно до частини сімнадцятої статті 17 Закону №755. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»