• Посилання скопійовано

Виправляєте у звітності помилки, які не впливають на податок: чи буде адмінштраф?

Адмінштраф накладається за виправлення помилок, які не призвели до заниження податкового зобов’язання, але є наданням недостовірної інформації чи перекрученням показників податкового обліку

Виправляєте у звітності помилки, які не впливають на податок: чи буде адмінштраф?

Податківці у підкатегорії 132.03 «ЗІР» наголосили, якщо під час перевірки (документальної або камеральної) юридичної особи контролюючим органом виявлені помилки у податковій звітності, які не призвели до заниження податкового зобов’язання, але є наданням недостовірної інформації чи перекрученням показників податкового обліку, то до такого платника може бути застосована адміністративна відповідальність згідно зі ст. 163-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме:

  • штраф у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • за повторне порушення протягом року -  штраф у розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»