• Посилання скопійовано

Штраф за зберігання пального без ліцензії суттєво зменшать: новий законопроєкт

Законопроєктом №5242 пропонується відокремити застосування санкцій за зберігання пального без наявності ліцензії (78 000 грн) від санкції за оптову торгівлю пальним без наявності ліцензії (500 000 грн)

Штраф за зберігання пального без ліцензії суттєво зменшать: новий законопроєкт

12 березня 2021 року у ВРУ зареєстровано проєкт Закону №5242 "Про внесення змін до Закону України про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального стосовно врегулювання співмірності санкцій статті 17 щодо зберігання пального". Його автором є нардеп зі "Слуга народу" О. Ковальов.

Документом запропоновано відокремити застосування санкцій за зберігання пального без наявності ліцензії від санкції за оптову торгівлю пальним без наявності ліцензії, передбачених частиною 2 статті 17 Закону №481.

На сьогодні до суб'єктів господарювання (у тому числі іноземних суб’єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі оптової торгівлі пальним або зберігання пального без наявності ліцензії у розмірі 500 000 гривень. Законопроєктом ж пропонується встановити такі розміри штрафів:

  • у разі оптової торгівлі пальним без наявності ліцензії - 500 000 гривень;
  • за зберігання пального без наявності ліцензії - 78000 гривень.

Крім того, уточнено, що до суб’єктів господарювання (у тому числі іноземних суб’єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) не застосовуватиметься фінансова санкція у вигляді штрафу, передбачена статтею 17 цього Закону, у разі зберігання пального до 31 грудня 2020 року (раніше 31 березня 2020 року) без наявності відповідної ліцензії.

На думку автора законопроєкта, "зазначене врегулювання дозволе знизити рівень соціальної напругу серед суб’єктів господарювання які виключно зберігають пальне (власне або отримане від інших осіб) із зміною або без зміни його фізико-хімічних характеристик без мети подальшої реалізації".

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»