• Посилання скопійовано

За неподання податкової звітності та помилки в ній – адмінштраф 2550 грн

Уряд ухвалив законопроєкт про внесення змін до КпАП щодо посилення відповідальності за порушення порядку подання податкової звітності. Зокрема, за неподання податкової звітності та за порушення порядку її подання буде застосовуватись адмінштраф у розмірі від 1700 до 2550 грн

За неподання податкової звітності та помилки в ній – адмінштраф 2550 грн

За порядком денним та інформацією онлайн-трансляції засідання КМУ Уряд підтримав розроблений Мін’юстом законопроєкт щодо посилення відповідальності за порушення порядку подання податкової звітності. З текстом законопроєкту можна ознайомитися тут.

Зокрема, законопроєктом заплановано внести зміни до ст. 163-1 КпАП. Так, правила накладання адмінштрафу за цієї статтею поширюватиметься на порушення порядку подання податкової звітності та аудиторських звітів.

При цьому передбачено встановлення нових розмірів штрафів за всі перелічені у цій статті порушення.

Так за відсутність податкового обліку, порушення порядку подання податкової звітності (крім єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ), порушення керівника ведення податкового обліку,  у тому числі неподання або несвоєчасне подання податкової звітності та аудиторських звітів буде застосовуватися адмінштраф у розмірі від 100 до 150 нмдг (від 1700 до 2550 грн). Наразі це від 5 до 10  нмдг – тобто від 85 грн до 170 грн.

Дії, перелічені вище, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення буде вже тягнути адмінштраф від 150 до 250 нмдг (від 2550 до 4250 грн). Наразі такий штраф становить від 10 до 15 нмдг (від 170 до 255 грн).

Цим же законопроєктом передбачено привести у відповідність до чинного законодавства щодо впровадження єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ. Зокрема, відповідні зміни вносяться до ст. 163-4 та 165-1 КпАП.

Так, передбачається замість слів «державним податковим інспекціям за встановленою формою відомостей про доходи громадян» включити слова «податковим органам податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску». При цьому розмір адмінштрафу не зміниться. Як й наразі, розмір штрафу буде становити від 2 до 3 нмдг (від 34 до 51 грн).

У разі прийняття Закону він набере чинності з наступного дня після його офіційного опублікування.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»