• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева підтримав штрафи за недостовірну інформацію про бенефіціарів

Комітет ВРУ рекомендує прийняти за основу законопроєкт №6003 щодо вдосконалення механізмів валідації інформації про кінцевих бенефіціарів та структуру власності юросіб. Штраф за недостовірність даних буде накладатися на юрособу (17000-51000 грн)

Комітет Гетманцева підтримав штрафи за недостовірну інформацію про бенефіціарів
За інформацією в Телеграм-каналі Гетманцева, 30 червня за результатами  засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ  ухвалено рішення рекомендувати Парламенту прийняти законопроєкт №6003.
 
Що пропонує законопроєкт?
Законопроєктом №6003 пропонується встановити механізм внесення до ЄДР інформації про можливу недостовірність інформації та наступну перевірку достовірності інформації про кінцевого бенефіціарного власника або структуру власності суб’єкта господарювання-клієнта суб’єкта первинного фінансового моніторингу у разі виявлення таким суб’єктом первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки розбіжностей між даними про кінцевого бенефіціарного власника або структуру власності клієнта, зібраними таким суб’єктом первинного фінансового моніторингу, та такими даними у ЄДР.
 
Розміри штрафів за недостовірні дані
Внесення особами, уповноваженими на вчинення дій, спрямованих на державну реєстрацію створення юридичної особи, до документів, що подаються для такої державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність тягнуть за собою накладення штрафу на таку юридичну особу у розмірі від 1000 до 3000 нмдг (від 17000 до 51000 грн).
Внесення особами, уповноваженими діяти від імені юридичної особи, до документів, що подаються для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, неправдивих відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи тягнуть за собою накладення штрафу на таку юридичну особу у розмірі від 1000 до 3000 нмдг (від 17000 до 51000 грн).
Неподання або несвоєчасне подання особами, уповноваженими діяти від імені юридичної особи, державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника, або структуру власності юридичної особи тягнуть за собою накладення штрафу на таку юридичну особу у розмірі від 1000 до 3000 нмдг (від 17000 до 51000 грн).
Притягнення осіб до відповідальності за ці порушення здійснюється Мін'юстом.
Про це все ми докладно писали ось тут.
***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»