• Посилання скопійовано

Апеляційний суд: звільнення працівника - лише після консультації з профспілкою

Апеляційний суд підтвердив обов’язковість проведення консультацій з профспілками щодо звільнення працівників через ліквідацію підприємства

Апеляційний суд: звільнення працівника - лише після консультації з профспілкою

Київський апеляційний адміністративний суд ухвалою від 7 грудня 2016 року залишив без змін постанову Черкаського окружного адміністративного суду від 8 вересня 2016 року у справі № 823/310/16 за позовом Катеринопільської районної організації профспілки працівників освіти і науки України до Катеринопільської РДА Черкаської області про визнання протиправними дій та скасування розпорядження.

8 вересня 2016 року Черкаський окружний адміністративний суд задовольнив позов профспілкової організації повністю та скасував розпорядження райдержадміністрації про ліквідацію відділу освіти.

7 грудня 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив обґрунтованість висновків суду першої інстанції про те, що невиконання районною державною адміністрацією законодавчих приписів (ст. 22 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та ст. 49-4 КЗпП України) щодо проведення консультацій з профспілковим органом про намічувані заходи щодо звільнень, пов’язаних з ліквідацією відділу освіти, та надання профспілковій організації інформацію про причини наступних звільнень є підставою для скасування розпорядження райдержадміністрації.

Джерело: Профспілка працівників освіти і науки України

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»