• Посилання скопійовано

Нюанси реєстрації платниками єдиного податку, якщо останній день строку припадає на неробочий день

Якщо 10-тий день з дня держреєстрації новоствореного госпсуб'єкта припадає на неробочий день, він має право подати заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку в перший робочий день, наступний за таким вихідним, - ДФС

ДФСУ у листі від 17.05.2016 р. №16966/7/99-99-13-01-02-17 нагадує, що госпсуб'єкти (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

ПКУ не передбачено перенесення граничного строку подання такої заяви у разі, якщо останній день строку подання припадає на вихідний або святковий день.

Водночас пунктом 5 ст. 254 ЦКУ визначено, що якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, що визначений відповідно до закону у місці вчинення певної дії, днем закінчення строку є перший за ним робочий день.

Таким чином, якщо 10-тий день з дня державної реєстрації новоствореного суб'єкта господарювання припадає на вихідний або святковий день, такий суб'єкт має право подати заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату ПДВ, в перший робочий день, наступний за таким вихідним або святковим днем.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»