• Посилання скопійовано

Для переходу на «спрощенку» з 1 жовтня – подайте заяву до 14 вересня включно

Податківці нагадують, що у разі прийняття рішення про перехід на спрощену систему оподаткування з 1 жовтня 2018 року заяву слід подати до 14 вересня включно

Для переходу на «спрощенку» з 1 жовтня  –  подайте заяву до 14 вересня включно

ДФС у Київській області нагадує, що суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року (пп. 298.1.4 ПКУ).

Отже, у разі прийняття рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності (єдиний податок) з 01.10.2018 р., заяву слід подати не пізніше 15.09.2018 р.

Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єкт господарювання дотримав вимоги, встановлені п. 291.4 ПКУ.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

За умови дотримання платником ЄП вимог, встановлених ПКУ для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату ЄП, встановленого для інших груп платників ЄП, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу. При цьому у платника ЄП ІІІ групи, який є платником податку на додану вартість, анулюється реєстрація платника податку на додану вартість у порядку, встановленому ПКУ, у разі обрання ним І або ІІ групи чи ставки ЄП, встановленої для ІІІ групи, яка включає податок на додану вартість до складу ЄП.

 

Від редакції

15 вересня у поточному році припадає на суботу. Тому заяву слід подати вже сьогодні. Зокрема, на цьому наголошували податківці із Івано-Франківської області. В їх повідомленні був зроблений такий висновок: граничним терміном подання заяви для  переходу на спрощену систему оподаткування з IV кварталу 2018 року  є 14 вересня 2018 року. 

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Київській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»