• Посилання скопійовано

Як звітувати новоствореним ФОП у році їх реєстрації — нагадування від ДФС

Податківці вказали, як звітувати новоствореним ФОП у році їх реєстрації залежно від обраної системи

Як звітувати новоствореним ФОП у році їх реєстрації — нагадування від ДФС

ДФС у Черкаській області нагадує, що новостворені 2018 року платники єдиного податку І та ІІ груп подають такі декларації: 

Новостворені 2018 року платники єдиного податку ІІІ групи подають квартальні податкові декларації платника єдиного податку. Відповідальність за неподання/несвоєчасне подання декларації – штрафна санкція і адмінштраф. 

Новостворені 2018 року платники на загальній системі оподаткування двічі подають податкову декларацію про майновий стан і доходи – за результатами звітного кварталу, в якому розпочата підприємницька діяльність та за результатами звітного року. 

Також всі ФОП (за виключенням пільговиків!) подають річний звіт з ЄСВ.

 

Від редакції

Як подавати звіт з ЄСВ, податківці у поточному розясненні не вказали. А ось в іншій консультації податківці розповіли про це. 

Фізичні особи підприємці як на загальній системі оподаткування, так і на єдиному податку подають звіт один раз на рік до 9 лютого наступного за звітним (Форма звіту - додаток 5). 

Звертаємо увагу! Відповідно до оновленої форми звіту з ЄСВ за 2018 рік як «єдинники», так й «загальносистемники» будуть заповнювати таблицю 1 додатку 5.

Відповідно, якщо підприємець протягом 2018 року перебував на обох системах оподаткування, то йому треба заповнювати таблицю 1 за відповідний період перебування на єдиному податку та на загальній системі. 

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»