• Посилання скопійовано

Бажаєте відмовитися від «спрощенки» з 1 січня 2019 року? Подайте заяву до 21 грудня включно

Податківці нагадали строки подання заяви для відмови від спрощеної системи оподаткування

Бажаєте відмовитися від «спрощенки» з 1 січня 2019 року? Подайте заяву до 21 грудня включно

ДФС у Миколаївській області нагадує, що відповідно до ст. 298 ПКУ платники єдиного податку можуть відмовитися від спрощеної системи оподаткування, у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ.

Згідно із ст. 298 ПКУ, для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання, не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового кварталу чи року, подає до Держподаткової інспекції заяву про відмову від єдиного податку.

При цьому, перехід до іншої системи оподаткування відбувається з першого числа місяця, наступного за звітним кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи.

Податківці звертають увагу, що 21 грудня 2018 року – останній термін для подання платниками єдиного податку заяви про відмову від застосування спрощеної системи оподаткування з 1 січня 2019 року.

***

Читайте також: Податки за листопад 2018 року слід сплатити до 28 грудня включно, — рекомендації від ДФС

Джерело: ДФС у Миколаївській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»