• Посилання скопійовано

LiqPay не передбачає використання електронних грошей, – ПриватБанк

У ПриватБанку спростували інформацію ДФС про те, що використання LiqPay не дозволяє перебувати на єдиному податку. У разі виникнення проблем з податківцями, клієнти LiqPay можуть звернутися за безкоштовною юридичною підтримкою та консультацією до ПриватБанку

LiqPay не передбачає використання електронних грошей, – ПриватБанк

Нещодавно ДФС у м. Києві в ІПК від 20.12.2018 р. №5313/ІПК/26-15-13-06-09 повідомила, що використання LiqPay платником єдиного податку для здійснення чи отримання оплати порушує умови перебування на спрощеній системі оподаткування. Про це ми писали тут. 

Проте у Приватбанку цю інформацію спростовують. Так, прес-секретар ПриватБанку Інна Музичук 2 січня на своїй сторінці у Facebook повідомила, що наведена ДФС інформація не відповідає дійсності.

За її словами, підтвердженням цьому є те, що:

  • Нацбанком ніколи не реєструвалася «Платіжна система LiqPay», про що свідчать відомості з відкритого Реєстру платіжних систем НБУ;
  • послуги ПриватБанку із прийому платежів в мережі Інтернет, які здійснюються з використанням знака LiqPay згідно з правилами надання послуг, не передбачають використання електронних грошей і відкриття рахунків в електронних грошах.

Єдиним способом отримання інтернет-магазином грошових коштів від продажу товарів робіт і послуг в мережі Інтернет є зарахування грошових коштів в безготівковій формі на поточний рахунок в банківській установі України.

 

ВАЖЛИВО: у разі виникнення у клієнтів LiqРау проблем з органами ДФС щодо правомірності використання LiqРау на спрощеній системі оподаткування, ПриватБанк готовий надати безкоштовну юридичну підтримку і консультацію процесу оскарження.

 

Таким чином, у ПриватБанку наголошують: всі особи, які використовують послуги банку для прийому платежів в мережі Інтернет під торговою маркою LiqРау, отримують виручку за продані товари виключно в безготівковій формі і можуть здійснювати свою діяльність як на загальній, так і на спрощеній системі оподаткування.

"Викладення в документі органу ДФС неперевірених і таких, що невідповідають дійсності, відомостей вважаємо наслідком помилкового уявлення про правове регулювання послуги LiqPay", - зазначено у повідомленні.

У разі виникнення у клієнтів LiqРау проблем з органами ДФС щодо правомірності використання LiqРау на спрощеній системі оподаткування, ПриватБанк готовий надати безкоштовну юридичну підтримку і консультацію процесу оскарження.

***

Читайте також: 

Автор: Волос Наталія

На підставі: ПриватБанк

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»