• Посилання скопійовано

«Єдинник» нарахував дохід нерезиденту: як це зазначити у новій декларації з прибутку?

«Єдинники» при виплаті доходів нерезиденту повинні утримати та сплатити податок з таких доходів, а також подавати додаток ПН до декларації з прибутку. При цьому у новій декларації для них передбачено рядок 9 заголовної частини

«Єдинник» нарахував дохід нерезиденту: як це зазначити у новій декларації з прибутку?

ДФС у Запорізькій області розповідає, що наказом МФУ від 19.10.2018 р. №842 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» (набув чинності 14.12.2018 р.), внесено зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом МФУ від 20.10.2015 р. №897.

Зокрема, рядок 9 заголовної частини декларації «Особливі відмітки» доповнено категорією «платник єдиного податку».

У зазначеному полі декларації проставляють позначку платники єдиного податку, які здійснювали на користь нерезидента – юридичної особи або уповноваженої ним особи будь-які виплати з доходів із джерелом їх походження з України, отриманим таким нерезидентом.

Тобто, платники єдиного податку (фізичні і юридичні особи), які здійснюють на користь нерезидента – юридичної особи або уповноваженої ним особи будь-які виплати відповідно до п. 297.5 ПКУ, повинні складати та подавати додаток ПН до декларації з податку на прибуток підприємств.

Нагадаємо, що платник єдиного податку, який здійснює на користь нерезидента – юридичної особи або уповноваженої ним особи будь-які виплати з доходів із джерелом їх походження з України, здійснює нарахування та сплату податку з доходів нерезидента в порядку, встановленому розділом III ПКУ, а саме, податок утримується за ставкою в розмірі 15% (крім доходів, зазначених у пп. 141.4.3 – 141.4.6 та 141.4.11 ПКУ).

Такий податок сплачується до бюджету під час такої виплати, якщо інше не передбачено положеннями міжнародних договорів України з країнами резиденції осіб, на користь яких здійснюються виплати, що набрали чинності.

Податок з доходів нерезидента сплачується до бюджету під час такої виплати за рахунок нерезидента.

Зазначена норма передбачена пп. 141.4.2; п. 297.5 ПКУ.

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»