• Посилання скопійовано

ФОП відкрив рахунок як фізособа: чи можна його використовувати?

Фізособа - підприємець не може використовувати поточний рахунок, відкритий на фізособу, для проведення підприємницької діяльності

ФОП відкрив рахунок як фізособа: чи можна його використовувати?

Податківці у підкатегорії 135.06 «ЗІР» навели норми  п. 1.3 глави 1 Інструкції  №492. За нею фізособи мають право відкривати рахунки для здійснення підприємницької, незалежної професійної діяльності та для власних потреб.

Особа, яка відкриває рахунок фізособі (власник рахунку/представник власника рахунку/особа, яка відкриває рахунок на користь третьої особи), зобов’язана письмово повідомити банк про наявність або відсутність у власника рахунку статусу підприємця або особи, яка провадить незалежну професійну діяльність (абз. 2 п. 1.14 глави 1 Інструкції). 

Забороняється використовувати поточні рахунки фізосіб для проведення операцій, пов’язаних із здійсненням підприємницької та незалежної професійної діяльності (п. 7.7 глави 7 Інструкції). 

За поточними рахунками в національній валюті фізосіб – резидентів здійснюються всі види розрахунково-касових операцій відповідно до умов договору та вимог законодавства України, які не пов’язані із здійсненням підприємницької діяльності (п. 7.8 глави 7 Інструкції).  

 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»