• Посилання скопійовано

Єдиний рахунок для податків та ЄСВ: підписання законопроекту №1049 заблоковане!

Справа в поправці №8. Вона не стосується єдиного рахунку, зате вносить зміни до ціноутворення на тютюновому ринку (і як наслідок - підвищення цін на сигарети вже в найближчі тижні)

Єдиний рахунок для податків та ЄСВ:  підписання законопроекту №1049 заблоковане!

Як ми повідомляли, 4 жовтня Верховна Рада схвалила у другому читанні та в цілому законопроекти №1049 та №1051. Ними запроваджується з 1 січня 2021 року єдиний рахунок для сплати податків і зборів та єдиного соцвнеску. 

Проте, як і у випадку з законами про детінізацію готівкових розрахунків, підписання законопроекту №1049 заблоковане. 7 жовтня нардеп з партії "Європейська солідарність" О. Гончаренко зареєстрував в Раді проект постанови №1049-П "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (реєстр. № 1049 від 29 серпня 2019 року)".

Таким чином, голова Ради Дмитро Разумков не може підписати даний проект закону та передати його на підпис Президентові до розгляду проекту постанови у сесійній залі. Крім того, без підписання цього законопроекту неможливе й підписання законопроекту №1051, оскільки правила застосування єдиного рахунку прописані саме у законопроекті №1049.

 

Чому саме виникла ініціатива скасування законопроекту №1049?

Як зазначено у пояснювальній записці до проекту постанови, причинами прохання скасувати прийняття даного закону є поправка №2 щодо внесення зміни до Кримінального процесуального кодексу України та поправка №8, правка №8, яка тематично не стосується теми законопроекту, але вносить серйозні зміни до порядку ціноутворення на тютюновому ринку. Ці зміни не були предметом регулювання законопроекту, прийнятого ВРУ за основу і до тексту проекту, прийнятному за основу включені не були. За прогнозами Ради підприємців, ця поправка призведе до необгрунтованого підвищення цін на сигарети на 18% (тобто в середньому на 7 гривень за пачку) вже в найближчі тижні.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»