• Посилання скопійовано

Цільове фінансування в межах держпрограм: чи виникає дохід у «єдинника»?

Податківці розповіли, чи включаються до доходу платника єдиного податку суми цільового фінансування за надані суб’єктом господарювання послуги в рамках програм медичних гарантій

Цільове фінансування в межах держпрограм: чи виникає дохід у «єдинника»?

ДПСУ у ІПК від 11.10.2019 р. №737/6/99-00-04-03-02-15/ІПК нагадує про право платника єдиного податку не включати до складу свого доходу, зокрема суми коштів цільового призначення, що надійшли з бюджетів, у тому числі в межах державних програм. Це прямо передбачено пп. 4 п. 292.11 ПКУ. Які ще отримані суми не включаються до доходу платника ЄП І-ІІІ групи, ми писали тут.

Отже, якщо «єдинник», наприклад, надає медичні послуги населенню (у тому числі в рамках програми медичних гарантій, що врегульовані ЗУ «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення»), то кошти, отримані з бюджету за договором з Національною службою здоров'я України, не включаються до його доходу (з метою оподаткування єдиним податком).

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»